Nou edifici Andorra Telecom

13 diciembre, 2021

JSS Efficient Engineering I Arizmendi Estudio, participen en el nou edifici dissenyat pel Despatx Orteu Riba Arquitectes i amb l’Enginyer local Iván Rosell.

S’aplicarà la metodologia Europea de Sostenibilitat levels amb Societet Orgànica i estructura de fusta amb Miguel Nevado.  

La nova seu d’Andorra Telecom, s’ubica en una de les zones amb més activitat de la parròquia d’Andorra la Vella, en un punt estratègic de relació entre la zona comercial (Avinguda Meritxell) i la trama urbana de poble (Prada Ramon). L’edifici proposat actua com a ròtula entre les dues trames urbanes, aportant valor a l’entorn existent.

La intervenció causa el mínim impacte sobre l’edifici tècnic existent, el nou edifici s’adapta als seus nivells i la pell l’embolcalla completament, aconseguint que l’afectació en la preexistència es limiti a retirar la seva coberta i façana actual, assegurant així el funcionament de les instal·lacions existents durant tot el procés de l’obra.

L’estructura de l’edifici es realitzarà amb fusta contra laminada. Gràcies a aquest sistema s’aconsegueixen assolir grans llums interiors (14m-20m), eliminant pilars intermedis, obtenint plantes diàfanes, totalment versàtils i flexibles que es puguin adaptaren el transcurs de vida de l’edificació. 

Gràcies a la utilització ’aquest material es redueix l’impacte ambiental i la petjada ecològica de l’edifici, alhora que es redueix considerablement el temps de construcció. L’edifici està dissenyat seguint estrictes criteris de Bioclimatisme  i sostenibilitat. La volumetria busca la màxima compacitat que junt amb els aïllants tèrmics utilitzats, ajuden a reduir les pèrdues tèrmiques. Així mateix, les cobertes enjardinades orientades completament a Sud i l’atri central de l’edifici ajuden a aportar de manera natural calor als mesos freds. Aquests dos elements actuen també com reguladors naturals i afavoreixen la ventilació als mesos càlids. S’utilitza vegetació típica del país en les cobertes i les places, pretenent apropar una petita fracció de les nostres muntanyes cap al centre urbà i reduir l’impacte visual de l’edifici. D’aquesta forma, es creen zones d’estada naturalitzades i amb una escala més “humana”, ideal pels espais de descans tant de vianants(públic) com de treballadors (privat).

Gracias por la confianza,
#JSSEfficientEngineering