L’equip de 2bGM Arquitectura amb JSS Eficient Engineering i Aidin, han liderat el projecte i obra de reforma del Estadi Lluis companys per FCB i BSM, amb execució de Sorigue & Dominion

6 septiembre, 2023

En primer lloc es va realitzar un programa funcional de requeriments i totes les gestions amb els diferents agents FCB, BSM, UEFA Lliga TV Hospitality, premsa, serveis generals etc. S’han recollit tots els  requeriments  necessaris en especial de les instal·lacions de ACS, MT i BT i RITE així com els requisits Tècnics  per a la Tecnologia del Esport, seguretat, enllaços de fibra i audiovisuals.

Es van realitzar totes les tramitacions de llicencia de obres i subllicencia ambiental així com les legalitzacions de totes les modificacions davant del departament de Industria. Un equip global amb experiència en equipaments esportius  i events (mundials de Atletisme i Natació)  ha treballat en la gestió del  planing , les fases en les finestres que han permès els concerts previstos  i la organització que ha permet assolir uns  objectius molt ambiciosos.

Font: Mundo Deportivo

Montjuïc serà la nova casa del Barça, que abandona el Camp Nou per les obres de reforma que s’han fet al camp. El club busca les màximes comoditats per als abonats al Lluís Companys i va pactar diverses reformes amb BSM, l’empresa municipal que gestiona la instal·lació olímpica i que cobrarà 20 milions d’euros pel lloguer de l’estadi.

Moltes de les zones sotmeses a les obres de condicionament necessàries per adequar-les a les necessitats del club i als requisits de la Lliga i de les competicions internacionals ja estan pràcticament llestes .

Les sales d’hospitality, la llotja, les graderies de premsa, els vestidors i el terreny de joc són alguns dels espais que han experimentat una transformació més gran. A més, també s’ha renovat el sistema de drenatge, reg i tractament de l’aigua, i també s’hi ha instal·lat un nou dipòsit d’aigües, així com tots els sistemes de competició i la retransmissió televisiva.

Altres actuacions que s’han realitzat al Estadi Olímpic Lluís Companys són l’adequació de la il·luminació esportiva, la pre-instal·lació dels torns d’accés a les portes i també de les xarxes de telecomunicacions. Seguint el calendari previst d’actuacions, la segona fase de les obres s’ha desenvolupat a dues finestres entre esdeveniments ja tancats a Montjuïc, del 4 de maig al 12 de maig, i de l’11 de juny al 3 de juliol.

En aquesta darrera finestra s’ha aprofitat també per acabar de fer algunes de les tasques pendents de condicionament de l’Estadi, com ara el trasllat dels grups electrògens, o el muntatge d’una de les tribunes de comentaristes de televisió, entre d’altres.

La ultima fase de les actuacions han estat les relacionades amb la reposició de les cadires de les grades a les actuals vies d’evacuació dels concerts, la instal·lació de cadires de zones VIP i dels sistemes de competició esportiva –VAR, càmeres de tracking, càmeres de fora de joc – i el muntatge de les banquetes i porteries. A més, s’han implantat  les casetes de taquilles, marxandatge i l’Oficina d’Atenció al Barcelonista i la plantació de la gespa definitiva del terreny de joc.

L’equip de 2bGM arquitectura amb JSS Eficient Engineering i Aidin han liderat el projecte i obra de reforma del Estadi Lluis companys  per FCB i BSM
Estadi Lluis Companys, abans
Estadi Lluis Companys, després

#JSSEfficientEngineering