L’eficiència energètica, una ferma aposta

18 febrero, 2017

L’eficiència energètica, una ferma aposta de JSS Efficient Engineering per contribuir a la sostenibilitat de l’entorn

JSS Efficient Engineering som especialistes en eficiència energètica. Per a nosaltres fer un ús energètic adequat en un edifici, empresa o equipament és una clara contribució a la sostenibilitat del nostre entorn i, alhora, un factor d’estalvi econòmic de primer ordre, per al nostre client.

Els últims exemples on hem participat en la implantació de certificacions ambientals són: Edifici corporatiu de Cuatrecasas (Leed Gold) amb Lavola, Edifici d’oficines c/ Pere IV de la llave de oro (Breeam) amb Carla Planas i diferents promocions d’habitatges de NEINOR amb Mace.

Som conscients que un edifici produeix durant tot el seu cicle de vida un important impacte en el medi ambient. Per això, a JSS Efficient Enginnering ens encarreguem d’assessorar en Certificació d’Avaluació de la SostenibilitatLEED (Leadership in Energy and Environmental Design) i BREEAM (Building Research Establishment’s Environmental Assessment Methods).

Dues certificacions com a garantia de la qualitat mediambiental dels edificis

La certificació LEED és un sistema de classificació d’edificis sostenibles desenvolupat als Estats Units per l’US Green Building Council que serveix com a estàndard per a la nova construcció i grans remodelacions. Es caracteritza per proporcionar una avaluació de la sostenibilitat de l’edificació valorant el seu impacte en cinc àrees principals: emplaçament sostenible, eficiència en l’ús de l’aigua, mesures d’eficiència energètica i energies renovables, ús de materials i recursos naturals, i qualitat de l’ambient a l’interior dels edificis.

D’altra banda, la certificació BREEAM, es tracta del primer sistema dissenyat per verificar els aspectes de sostenibilitat ambiental en edificacions. És una metodologia internacional de certificació de la sostenibilitat desenvolupada al Regne Unit a principis dels 90 i àmpliament reconeguda internacionalment. És un mètode flexible i ha estat adaptat per a la seva aplicació a diferents països i tipologies d’edificacions i permet el seu ús en diverses fases del projecte (construcció, rehabilitació, condicionament, etc.). A més, avalua els edificis segons un sistema de crèdits agrupats en 9 categories principals, identificant i premiant aquelles mesures que contribueixin al benestar dels ocupants i la protecció del medi ambient, per concedir finalment 5 nivells de certificació: Aprovat, Bé, Molt bo, Excel·lent i Excepcional.

Sens dubte, davant els elevats índexs de contaminació de les nostres ciutats és clau apostar per la salut ambiental. Per això, des de JSS integrem de forma racional l’eficiència energètica a tots els nostres projectes amb l’objectiu de reduir les emissions de CO2, tant en la construcció de nous edificis com en la rehabilitació.